Lisac&Lisac

  |  Novo   |  Pozdravljen, stres

Pozdravljen, stres

 

Delavnica za dinamično sproščeno ekipo

Vsak podjetnik dobro ve, da je ekipa, s katero dela, najpomembnejši dejavnik v enačbi njegovega poslovnega uspeha. Na produktivnost vaše ekipe ne vplivata samo znanje in strokovna usposobljenost posameznikov, temveč tudi kombinacija še več drugih dejavnikov na delovnem mestu in v zasebnem življenju.

Po podatkih ZZZS so zdravniki in psihiatri lani predpisali že 632.000 receptov, kar pomeni 52 milijonov dnevnih odmerkov antidepresivov. 83 % Slovencev je v anketi izjavilo, da jim služba povzroča stres. Slaba psihofizična kondicija družbe sicer ni nek nov pojav v človeški zgodovini, znani razmah melanholije v 19. stoletju se zanimivo prekriva s sodobnim poletom depresije in anksioznosti.

Vsekakor pa podatek, da v Sloveniji zaradi duševnih stisk narašča predpisovanje antidepresivov, tangira vse nas in kliče k odgovornosti in ustreznemu takojšnjemu ukrepanju.

Kaj lahko naredimo?

Živimo v neizprosnem družbeno-ekonomskem tempu in ker nam tablete ne prinesejo notranjega miru in zdrave volje do dela, se moramo podjetniki zavedati, da je v naši domeni in tudi v naši moči, da ustvarjamo in zagotavljamo delovno okolje, v katerem se zmanjšajo pritiski, strah in rivalstvo, tako da se naši zaposleni lahko počutijo varni in brez strahu. Varno okolje je edino pravo izhodišče za zdravo produktivnost.

Kako lahko to naredimo?

Sami, seveda, kakor vse drugo v poslu in življenju. Saj ste podjetniki in če komu, je to prav vam kristalno jasno. Poskrbeti morate le, da se bodo vaši zaposleni lahko seznanili z učinkovitimi metodami sproščanja, s katerimi lahko aktiviramo svoje parasimpatično živčevje in zmanjšujemo pritiske izpostavljenosti dolgotrajnemu stresu.

Pozdravljen, stres je dvourna praktična delavnica in je zasnovana na tehnikah, ki se naslanjajo na starodavno tradicijo joge, joga terapije in na novejša spoznanja psihosomatike. Brez strahu, ne bomo vadili joge, niti telovadili ali vas hipnotizirali, temveč se boste spoznali s preprostimi tehnikami za zdravo odzivanje na stres.

Prijetno in sproščujoče bo že na delavnici, še bolj pa po njej, saj se boste znali popolnoma sami in v kratkem času sprostiti fizično in mentalno. Na delavnici bomo prebudili zavedanje, da z majhno novo prakso, ki nam vsak dan vzame samo 10 minut časa, dolgoročno spremenimo svoje telesno in mentalno počutje na bolje. Obstajajo tehnike, s katerimi imamo dostop do avtonomnega živčevja, ki določa naše počutje. Kakor smo se navadili zobne ščetke, s katero vsak dan vzdržujemo zobno higieno, tako lahko s tehnikami sproščanja vzdržujemo svojo psiho-fizično kondicijo. Le začeti je treba.

10 minut dnevno pomeni 60 ur na letni ravni, to pa je že tolikšna količina pravilno usmerjene energije, da vam noben stres ne bo več mogel škoditi. Grški filozof Sokrat je bil prepričan, da je vsak človek samo rezultat tistega, kar stalno počne. In da je torej vsaka odličnost na katerem koli področju samo stvar naših vsakodnevnih navad. Na te pa imamo največji vpliv sami, kajneda?

Program delavnice

  • Sproščanje mišično-skeletnega sistema – mišična napetost je eden izmed prvih telesnih pokazateljev dolgotrajnega stresa. Spoznali boste učinkovito sekvenco za progresivno sproščanje celega telesa.
  • Mentalno sproščanje – begav in hiperaktiven um nista znak inteligence, temveč posledica prehitrega vsakodnevnega tempa, neprisotnosti v danem trenutku. Sekvenca za mentalno umiritev je preprosta in hitro zapomljiva, da jo boste z lahkoto vključili v svojo novo dnevno rutino.
  • Sproščanje respiratornega sistema – dihanje je zanesljiv pokazatelj našega telesnega in psihičnega počutja. Paradoksalno, kljub temu da je dihanje vitalna življenjska funkcija, mu naša kultura ne pripisuje prav dosti pomena, nasprotno, zanemarjamo njegovo pomembnost in zato ne dihamo sebi v prid. Spoznali boste dve jogijski pranajami – tehniki za nadzor dihanja – prvo za umiritev počutja in mentalnega razpoloženja, drugo za dvig telesne in umske energije.

S kom in kako boste izvedli delavnico?

Delavnico vodi Natalie Lisac, ki je po izobrazbi italijanistka in jezikoslovka. Po rojstvu prvega sina se je pred 21 leti zaposlila v družinskem podjetju Lisac & Lisac. Začela je s prevajanjem prodajno-marketinških besedil in literature za osebnostno rast, vodila licenčne poslovne simulacije v Sloveniji in za naročnike iz tujine ter pisala marketinške tekste za naročnike. Vsakodnevni službeni in družinski izzivi v kombinaciji z osebnim perfekcionizmom so tudi njej prinesli neizogibno soočenje s stisko pred strahom, tesnobo. Jogo je sicer začela vaditi že med študijem, saj se je izkazala kot najprikladnejša telesna vadba za njen umirjen značaj. Sicer takrat tega sploh še ni slutila, z redno vadbo pa je počasi razumela, da joga ponuja bistveno več, saj je osupljivo učinkovita tehnika samoopazovanja – z njo si človek lahko da vse, ali še bolje, točno tisto, kar potrebuje. Zato je bil študij hatha joge, joga terapije in joga nidre precej samoumeven korak na njeni življenjski poti. Natalie ima naziv učiteljica joge CYT300 in zadnjih pet let jogo tudi poučuje, vendar samo individualno in zaključene skupine v podjetjih.

Natalie se je pred sedmimi leti iz mesta preselila na vas, h Kolpi in tako vsak dan lahko vidi, kako reka stalno spreminja svoje stanje in razpoloženje – od umirjene, kristalno čiste, sanjsko zelene in prijetno žuboreče do umazano rjave, besne in silovito deroče. Vsakič znova lahko opazi, da se reka vedno umiri sama. Taisto velja za nas – ljudje lahko sami uravnavamo svoje fizično, psihično in mentalno razpoloženje. To je sicer enostavnejši del, vedeti, kaj je možno, kajneda? Precej zahtevnejše nam je vzpostaviti in vzdrževati tapas, disciplino. A ko enkrat res razumemo, da vsa naša razpoloženja prihajajo od znotraj, ne od zunaj, tudi to ni preveč težko.

Delavnica Pozdravljen, stres se lahko izvaja v vašem podjetju, na kateri koli drugi želeni lokaciji, samostojno ali v okviru teambuildinga, ne glede na velikost vaše ekipe. V dveh urah boste začutili, kako veličastno moč imamo ljudje v sebi – ustvarili bomo dobro počutje in umirjen, a prijetno živahen um. Odslej se boste počutili varno in samozavestno, saj boste poznali metode, kako se sprostiti in usmerjati svoje odzivanje na stres.

Cena delavnice

600 EUR + DDV

Vsi udeleženci po mailu prejmete brezplačen dostop do posnetkov posameznih sekvenc z delavnice, do katerih lahko dostopate kadar koli in od koder koli za lastno prakso.

 

Pokličite za dodatne informacije in individualno pripravljeno ponudbo na 040 77 18 77 ali pošljite mail na natalie@lisac-lisac.si.

 

 

Lisac-lisac.si

Dunajska cesta 106 1000 Ljubljana, Slovenija
080/15-09
ales@lisac-lisac.si

NAROČITE SE NA NAŠE E-NOVICE